RUSI UDARILI PO POLJSKOM BATALJONU: U žestokom raketiranju izginule stotine boraca!

RUSI UDARILI PO POLJSKOM BATALJONU: U žestokom raketiranju izginule stotine boraca!

Latest News

Rusi pikiraju Poljake…

Poljski plaćenici raspoređeni u Dnjepropetrovskoj oblasti prestali su da komuniciraju nakon raketnog napada ruske vojske.

Snažni udari na područje razmeštaja poljske vojske i plaćenika u oblasti Pavlograda (Dnjepropetrovska oblast) doveli su do verovatne likvidacije dva bataljona vojnog osoblja.

U sastav bataljona ulazi od 300 do 1.000 ljudi, u zavisnosti od potreba na terenu.

Ne postoje tačne informacije koliko je plaćenika likvidirano, ali se u medijima špekuliše da je u pitanju nekoliko stotina vojnika.

Kako je postalo poznato, nakon nedavnih raketnih napada na region, potpuno je prekinuta svaka komunikacija sa većinom poljskih plaćeničkih jedinica.

Pre nekoliko dana ruski ratni izveštač Jevgenij Podubni javio je da su u Pavlogradskoj oblasti stacionirana dva bataljona poljskog vojnog osoblja i da je verovatno je reč o plaćenicima iz poljskog PMC.

Odmah sledećeg dana se saznalo da je region bio podvrgnut snažnom raketnom udaru, a trenutno postoje informacije da već nekoliko dana nije moguće uspostaviti kontakt sa grupom Poljaka.

Do sada nisu date zvanične izjave o pogibiji poljskih plaćenika, međutim, ranije je saopšteno da su ovi bili naoružani raznim vrstama opreme, uključujući artiljeriju, borbena oklopna vozila itd.

BONUS VIDEO – Ne propustite da pogledate zašto Aleksandar Vučić i dalje ne sme da formira novu vladu i kakve tajne se kriju iza post-izbornih pregovora:

Webtribune.rs

Leave a Comment