ŠIPTARI KORISTE RAT U UKRAJINI: Prave utvrđenja na granici i zveckaju oružjem! VUČIĆEV ODGOVOR JE KRAJNJE…

ŠIPTARI KORISTE RAT U UKRAJINI: Prave utvrđenja na granici i zveckaju oružjem! VUČIĆEV ODGOVOR JE KRAJNJE…

Latest News

Separatistički organi Prištine spremaju utvrđivanje granice, a Srbija reaguje više nego mlako…

Ministar odbrane Armend Mehaj sastao se sa komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem i tom prilikom zatražio veće prisustvo snaga te NATO misije u severnom delu Kosova.

Mehaj je na Fejsbuku poručio da je sastanak je usledio nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini.
Kako je dodao sa generalom Kajarijem je dogovoreni da se poveća koordinacija između bezbednosnih institucija Kosova i Kfora.

“Takođe i da povećamo kapacitete i budnost duž cele granice. Destabilizujući trendovi Rusije i njenih satelita prema našoj zemlji i regionu Zapadnog Balkana su već jasni i suprotstavićemo im se zajedno sa našim saveznicima”, poručio je Mehaj.

Srbija pomno prati situaciju.

KFOR je takođe upoznat da Albanci postavljaju kontejnere na kilometar od prelaza, da bi nadgledali i Gazivode.

Mlake reakcije Vucica ohrabrile Albance

“Ne želimo da pristanemo na njihovu igru i provokacije. Nisu oni bog zna kakva sila i snaga. Mi moramo da izbegavamo provokacije. Zato što smo mi u stanju da pravimo Kliničke centre i da napredujemo brže od ostalih. I zato prećutimo – rekao je vođa SNS.

Iako vidite da znam svaki detalj, bolje je nego da izazivamo sukob. Moramo da sačuvamo mir, zato što u miru mi najbrže rastemo, i to je put u budućnost”, rekao je predsednik Vučić.

Tzv. kosovska policija počela je juče s postavljanjem nove baze u blizini administrativnog prelaza Brnjak, kod Zubinog Potoka.

Blizu 10 kamiona natovarenih betonskim blokovima, generatorima, kontejnerima i drugom opremom, stiglo je na lokaciju koja se nalazi nekoliko kilometara pre tog prelaza.
Njih su pratili teška mehanizacija i buldožeri pod pratnjom tzv. kosovske policije, čije se operativne jedinice nalaze na mestu, gde će, prema pisanju “Reporterija”, biti postavljeni betonski zidovi.

Baza je predviđena za graničnu policiju, a kako se navodi, akcija je protekla mirno.

Oni postavljaju kontejnere i logističku opremu za pripadnike granične policije radi, kako tvrde, “obezbeđivanja i održavanja javnog reda i bezbednosti na nacionalnom nivou”.

BONUS VIDEO- Pogledajte na koju stranu će se Vučić opredeliti u sukobu između Rusije i Zapada:

Izvor: Kosovo onlajn

Share:
 
 
  

Leave a Comment