PUTIN: Rusija nije započela rat, ali će ga Rusija završiti! OSETIĆITE SILU, STAVLJAMO TAČKU NA…

PUTIN: Rusija nije započela rat, ali će ga Rusija završiti! OSETIĆITE SILU, STAVLJAMO TAČKU NA…

Latest News

Rusija nije započela vojna dejstva, ona ih završava i staviće tačku na pretnje kijevskog režima na račun Rusije, rekao je portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Prema rečima Konašenkova, kijevski režim je za osam godina u Donbasu ubio 14.000 civila, uključujući na stotine dece.

„Osam godina su trajala vojna dejstva režima u Kijevu i sistematsko uništavanje stanovnika Donbasa. Tokom tog rata poginulo je preko 14.000 ljudi. Tome se moralo stati u kraj.

Trebalo je staviti tačku na beskonačne pretnje kijevskog režima na račun Rusije. I Rusija će to uraditi“, istakao je portparol ruskog vojnog resora.

U specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini učestvuju samo vojnici po ugovoru, saopštio je Konašenkov.

„Naglašavam, u specijalnoj vojnoj operaciji iz sastava ruskih Oružanih snaga učestvuju samo oficiri i vojnici koji služe po ugovoru na pozicijama redova i vodnika“, rekao je Konašenkov.

Konašenkov je dodao da Oružane snage Donjecke Narodne Republike nastavljaju ofanzivu i završavaju blokadu Mariupolja.

Kada je 2014. proglašena DNR, Mariupolj je sa preko 450 hiljada stanovnika bio drugi po veličini grad u republici posle Donjecka. Međutim, u junu te godine ukrajinske snage povratile su kontrolu nad Mariupoljem, a njegova istočna predgrađa postala su jedno od najžešćih mesta sukoba u istočnoj Ukrajini.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu. Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.

BONUS VIDEO: Otkrivamo kako SNS planira da ispod radara sprovede agendu NATO pakta u Srbiji:

Sputnjik

Share:
 
 
  

Leave a Comment