(VIDEO) PAKAO UKRAJINSKOG RATA: Uništeno 311 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 42 aviona!

(VIDEO) PAKAO UKRAJINSKOG RATA: Uništeno 311 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 42 aviona!

Latest News

Ukrajina u plamenu…

Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništila je šest kolona oklopnih vozila ukrajinskih Oružanih snaga, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.

Po njegovim rečima, uništeno je 311 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 42 aviona i helikoptera, uključujući one koji se nalaze na zemlji, 51 višecevni bacač raketa, 147 artiljerijskih oruđa i 263 jedinice specijalne vojne tehnike.

„Od početka izvođenja specijalne operacije ruskih Oružanih snaga pogođeno je 1.146 objekata vojne infrastrukture Ukrajine, među kojima su 31 komandni i komunikacioni centar Oružanih snaga Ukrajine, 81 protivvazdušni raketni kompleks S-300, Buk M1 i OSA, kao i 75 radara“, rekao je Konašenkov na brifingu.

Predstavnik ruske vojske naglasio je da je tokom današnjeg dana Luganska narodna republika nastavila sa ofanzivom u pravcu naselja Kremeno, gde je napredovala za još tri kilometra. Jedinice oružanigh snaga Donjecke narodne republike su tokom protekla 24 časa napredovale za 16 kilometara i preuzele kontrolu nad mestom Zamožno.

Pored toga, još 110 ukrajinskih vojnika se dobrovoljno predalo.

BONUS VIDEO: Otkrivamo kako SNS planira da sprovede agendu EU i NATO pakta u Srbiji:

Sputnjik

Share:
 
 
  

Leave a Comment