ŠAMAR GLOBALISTIMA: Predsednik Brazila oterao posmatrače EU! SVETSKA ELITA JE NIKAD SLABIJA…

ŠAMAR GLOBALISTIMA: Predsednik Brazila oterao posmatrače EU! SVETSKA ELITA JE NIKAD SLABIJA…

Latest News

EU ne uliva poverenje Bazilcima…

Brazilske vlasti su saopštile u utorak, 3. maja, da Evropska unija neće posmatrati predstojeće izbore u toj latinoameričkoj zemlji, suprotno ranijoj najavi.

Vlasti su navele da “nisu postojali svi neophodni uslovi za odobravanje sveobuhvatne misije za posmatranje izbora”, koja zahteva posetu EU posmatrača uoči oktobarskog glasanja.

Brazilske vlasti su prošlog meseca saopštile da su prvi put pozvale predstavnike EU da posmatraju izbore na kojima se očekuje oštra borba desničarskog predsednika Žaira Bolsonara i njegovog glavnog rivala, ekstrmnog-levičara Luisa Inasija Lule da Silve.

Da Silva je nekadašnji predsednik koga su kritičari optuživali za neo-komunizam.

Sa druge strane desničar Bolsonaro je pristalica slobode govora, protivnik političke korektnosti, protivnik migracije i globalizma.

Bolsonaro, koji će se kandidovati za drugi mandat, više puta je tvrdio da je sistem elektronskog glasanja u zemlji nepouzdan, pošto su se putem takvog sistema pokrali izbori u SAD.

U narednim mesecima bi manja i čisto “tehnička” komisija iz EU mogla da bude pozvana da posmatra izbore, navele su vlasti.

Druge grupe koje su ranije posmatrale brazilske izbore i ove godine će biti prisutne, uključujući Organizaciju američkih država i Zajednicu zemalja portugalskog govornog područja.

BONUS VIDEO – Ne propustite da pogledate zašto Aleksandar Vučić i dalje ne sme da formira novu vladu i kakve tajne se kriju iza post-izbornih pregovora:

RSE/Webherald.rs

Leave a Comment