(VIDEO) POLICIJA PREBIJA ŽUTE PRSLUKE: Na protestu protiv maski uhapšeno preko 300 ljudi!

(VIDEO) POLICIJA PREBIJA ŽUTE PRSLUKE: Na protestu protiv maski uhapšeno preko 300 ljudi!

Latest News Politics World

Autoritarni predsednik Francuske, želi da po svaku cenu uguši opozicione proteste.

Na protestima “žutih prsluka” u Francuskoj učestvovalo je oko 6.000 ljudi, a uhapšeno je najmanje 300 ljudi, saopštio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Žerald Darmanin, dodajući da je samo u Parizu uhapšeno oko 165 ljudi, a desetine u drugim regionima.

-U protestima je učestvovalo oko 6.000 ljudi, od toga oko 2.500 u Parizu, rekao je Darmanin.

On je istakao da su demonstranti u Parizu nosili opasno oružje i da je to razlog što je policija uhapsila veliki broj ljudi u glavnom gradu.

Darmanin sa druge stranenije rekao koje je to opasno oružje u pitanju, što je izazvalo spekulacije da vlast ponovo plasira lažne vesti kako bi degradirala proteste.

U Parizu su zapaljena dva automobila, ali je ovaj protest, u poređenju sa onima od ranije, bio relativno miran.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, samo 10 odsto francuskih građana, što je oko 4,5 miliona ljudi, podržava proteste “žutih prsluka”. U decembru 2018. godine taj procenat iznosio je 19 odsto. Protesti “žutih prsluka” počeli su 17. novembra 2018. godine zbog rasta cena goriva.

Kasnije su prerasli u opštu pobunu protiv društvenog uređenja i sistema i rukovodstva zemlje koje su demonstranti optužili da nisu uradili dovoljno na polju borbe protiv siromaštva.

Demonstranti danas zahtevaju i socioekonomske i političke promene.

Oni su posebno nezadovoljni najavljenom penzionom reformom.

BONUS VIDEO – Pogledajte snimak Ane Branbić, kako je na konferenciji u Londonu pozvala migrante iz Severne Afrike da nasele Srbiju, obećavajući im državljanstva:


Izvor: Srna

Leave a Comment