Više nikad nećemo biti deo Ukrajine, naša budućnost je u Rusiji – Nova velika oblast se pripojila Moskvi!

Više nikad nećemo biti deo Ukrajine, naša budućnost je u Rusiji – Nova velika oblast se pripojila Moskvi!

Latest News

Povratak Zaporoške oblasti pod kontrolu Ukrajine je isključen, isto kao i pregovori sa kijevskim režimom, budućnost oblasti može biti samo u sastavu Rusije, izjavio je član glavnog Saveta vojno-civilne administracije regiona Vladimir Rogov.

– Zaporoška oblast je istorijski ruska teritorija. Povratak regiona pod kontrolu kijevskog režima je isključeno, ma šta oni izjavljivali, kao i pregovori – rekao je on.

Rogov ističe da Kijev ne donosi samostalno odluke već je upravljanje prepušteno britanskim pokroviteljima.

Kako je napomenuo, Zaporoška oblast će nakon potpunog oslobođenja od ukrajinskih nacionalista zauzeti kurs ka prisajedinjenju Rusiji kao njenom pravom subjektu.

– Budućnost Zaporoške oblasti može biti samo jedna – u sastavu Rusije. Nisu nam potrebne sive zone, nije potrebna Zaporoška Narodna Republika. Želimo da budemo deo Ruske Federacije, kao što smo oduvek i bili stotinama godina.

Uvek smo bili napredni deo Ruskog carstva.

Stanovništvo te oblasti je potpuno rusko po mentalitetu, tako da će biti potrebno nekoliko meseci da se potpuno prilagode. Sve više ljudi se aktivno zalaže za zbližavanje sa Rusijom – objasnio je Rogov.

Prema njegovim rečima, put integracije i ponovnog ujedinjenja regiona sa Rusijom biće određen nakon oslobođenja regionalnog centra – grada Zaporožja.

– Danas je dve trećine regiona već oslobođeno od ukrajinskih nacionalista i pod kontrolom je ruske vojske. Ali za sada je, nažalost, regionalni centar, odnosno grad Zaporožje, pod spoljnom kontrolom režima Vladimira Zelenskog.

Uvereni smo da će grad biti oslobođen. Ukrajinski nacionalisti takođe shvataju da neće moći da zadrže Zaporožje, stoga već povlače imovinu iz grada i izvode svoje porodice. Sve ide ka tome da će grad biti oslobođen – naglasio je on.

U isto vreme, dodao je da je u oslobođenom delu Zaporoške oblasti uvedena bivalutna zona, odnosno da može da se plaća i u grivnama, i u rubljama.

– Dolazak rublje je značajno oživeo ekonomiju regiona – napomenuo je član glavnog Saveta vojno-civilne administracije regiona.

Region je vratio u upotrebu i grb iz vremena Ruskog carstva, na registracijama automobila preko ukrajinske zastave postavljaju se nalepnice sa grbom Zaporožja iz 1811. godine

BONUS VIDEO – Ne propustite da pogledate zbog čega Aleksandar Vučić i dalje ne sme da formira novu vladu i kakve tajne se kriju iza post-izbornih pregovora:

Alo

Leave a Comment