Putin izdao novo naređenje: NUKLEARNA TRIJADA!

Putin izdao novo naređenje: NUKLEARNA TRIJADA!

Latest News

Zabrinjavajuća situacija!

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se ministrom odbrane Sergejem Šojguom i načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerijem Gerasimovom.

Putin je kao odgovor na agresivne izjave na Zapadu naredio Ministarstvu odbrane da prevede ruske snage za obuzdavanje u specijalni režim borbenog dežurstva.

„Zapadne zemlje ne samo što preduzimaju neprijateljske korake protiv naše zemlje u ekonomskoj sferi, mislim na nelegitimne sankcije, što svi dobro znaju, već najviši zvaničnici vodećih zemalja NATO-a dozvoljavaju agresivne izjave prema našoj zemlji, stoga naređujem ministru odbrane i načelniku Generalštaba da snage ruske vojske za obuzdavanje uvedu u specijalni režim borbenog dežurstva“, rekao je ruski lider.

Sastanak se održava u svetlu specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Specijalna vojna operacija Rusije sa ciljem demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine počela je 24. februara. U petak je kretanje trupa obustavljeno u očekivanju mogućih pregovora sa Kijevom, ali je zbog odbijanja ukrajinske strane da u njima učestvuje operacija nastavljena u subotu.

Podsećamo da su u februaru u Rusiji održane vežbe snaga za strateško obuzdavanje. Tokom vežbi proveravana je gotovost za izvršavanje postavljenih zadataka, kao i pouzdanost naoružanja strateških nuklearnih i nenuklearnih snaga.

Strateške nuklearne snage Rusije je opšti naziv glavnog naoružanja trupa i snaga u Oružanim snagama Ruske Federacije, koje kao glavno naoružanje imaju strateško i taktičko raketno-nuklearno naoružanje. Ponekad se nazivaju i nuklearna trijada.

BONUS VIDEO: Otkrivamo koga je od stranaka Vučić kupio u 2022. godini i koja mu je taktika za izbore:

Sputnjik

Share:
 
 
  

Leave a Comment