ERDOGAN DIGAO VELIKU BURU: NATO ekipu nazvao prevarantima i lažovima! VI STE ONI KOJI…

ERDOGAN DIGAO VELIKU BURU: NATO ekipu nazvao prevarantima i lažovima! VI STE ONI KOJI…

Latest News

NATO i njenegovi kandidati Finska i Švedska su već nedeljama na tapetu turskog predsednika…

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da prošlonedeljni razgovori sa finskim i švedskim delegacijama nisu bili na očekivanom nivou i da Ankara ne može da kaže „da“ zemljama koje podržavaju terorizam da uđu u NATO, javila je danas turska državna televizija TRT aber.

Turska se protivi pridruživanju Švedske i Finske alijansi, a navodi se da je Erdogan rekao novinarima, po povratku iz jučerašnje posete Azerbejdžanu, da te zemlje nisu ni poštene, ni iskrene, preneo je Rojters.

– Sve dok je Tajip Erdogan na čelu Republike Turske, definitivno ne možemo reći „da“ ulasku u NATO zemljama koje podržavaju terorizam – istakao je on, preneo je Tanjug.

“Rusija neće pozitivno gledati na to”

Govoreći o pristupanju Švedske i Finske NATO-u, Erdogan je konstatovao da Rusija neće pozitivno gledati na to, preneo je TASS.

– Rusija je, pre svega, zabrinuta zbog finskog pitanja. Zašto? Zato što se graniči sa tom zemljom i stoga ne podržava članstvo Finske u NATO. Zapravo, Rusija ne podržava pristupanje bilo koje skandinavske zemlje Alijansi – napomenuo je Erdogan.

Erdogan se protivi prijemu Finske i Švedske u NATO zbog činjenice da obe zemlje, kako on tvrdi, podržavaju Radničku partiju Kurdistana, koja je u Turskoj označena kao teroristička organizacija.

Razgovor sa Putinom i Zelenskim

Redžep Tajip Erdogan izjavio je da planira da sutra telefonom razgovara sa predsednicima Rusije i Ukrajine Vladimirom Putinom i Vladimirom Zelenskim.

Turska televizija NTV javila je da je Erdogan novinarima po povratku iz Azerbejdžana rekao da Turska “sanja o tome da se rat Rusije i Ukrajine što pre završi mirom”, ali da se čini da se događaji razvijaju negativno iz dana u dan.

– U ponedeljak ću razgovarati telefonom sa obojicom predsednika. Nastavićemo da pozivamo strane da koriste kanale za dijalog i diplomatiju – istakao je Erdogan.

BONUS VIDEO – Ne propustite da pogledate zbog čega Aleksandar Vučić i dalje ne sme da formira novu vladu i kakve tajne se kriju iza post-izbornih pregovora:

Novosti.rs

Leave a Comment