(VIDEO) URSULI SE SMEJE CELA RUSIJA: Kupujemo Rusku naftu da bi nadmudrili Putina! ROGOZIN JOJ OBJASNIO NEKE STVARI…

(VIDEO) URSULI SE SMEJE CELA RUSIJA: Kupujemo Rusku naftu da bi nadmudrili Putina! ROGOZIN JOJ OBJASNIO NEKE STVARI…

Latest News

Oskudna karijere Ursule fon der Lajen bila je znak upozorenja za sve u Briselu, ali je ipak izabrana da bude vođa EU…

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da bi potpuni prekid kupovine ruske nafte mogao da dovede do porasta cena tog energenata, što bi omogućilo Rusiji da dobija veći profit i da preusmerava ta sredstva na jačanje svoje vojne moći.

“Ako mi sada potpuno prekinemo da kupujemo rusku naftu, predsednik Rusije Vladimir Putin će verovatno naftu koju ne proda Evropskoj uniji prebaciti na svetsko tržište, gde će cene skočiti, i za nju će dobiti još veći novac”, rekla je Fon der Lajen američkoj kablovskoj televiziji MSNBC, prenosi Sputnjik.

Ona je istakla da bi to dodatno popunilo Putinovu vojnu kasu, zbog čega Evropska unija o tom pitanju mora da razmišlja strateški.

Fon der Lajen je kazala i da bi Evropska unija trebalo da bude fleksibilnija po pitanju prekida kupovine ruskih energenata, kako bi se izbegla moguća ekonomska šteta njenih članica.

Generalni direktor ruske državne korporacije Roskosmos, Dmitrij Rogozin, predložio je državama Evropske unije da kupe i popiju svu rusku votku, kako Rusija ne bi mogla na njoj više da zaradi na drugim tržišstima

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da EU mora da kupuje naftu iz Rusije, jer će je u suprotnom Moskva preusmeriti na druga tržišta i predsednik Rusije Vladimir Putin će da “zaradi još više novca”, prenosi portal Sputnjik.

– Sledeći korak ove mudre briselske sove biće predlog da se popije sva ruska votka, kako predsednik Rusije Vladimir Putin ne bi mogao da zaradi na njoj još više – prokomentarisao je Rogozin na platformi Telegram.

BONUS VIDEO – Ne propustite da pogledate zašto Aleksandar Vučić i dalje ne sme da formira novu vladu i kakve tajne se kriju iza post-izbornih pregovora:

Izvor: Sputnjik

Leave a Comment