BRNABIĆ O GLUPIM SRBIMA: Ovde narod protestuje protiv investora! NEĆETE IMATI ŠTA DA JEDETE…

BRNABIĆ O GLUPIM SRBIMA: Ovde narod protestuje protiv investora! NEĆETE IMATI ŠTA DA JEDETE…

Latest News

Stereotip o glupim Srbima decenijama je prisutan u medijima, a sada je uzeo novu formu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kritikovala je juče protivnike Rio Tinta zbog najave mogućnosti blokade izbora i naglasila da se to neće dogoditi.

Ona je rekla da je “za neverovati” da su ljudi iz te inicijative koji, kako je navela, govore da se zalažu za zakonitost i ustavnost, tako nešto i predložili.

– To se neće dogoditi, ovo je zemlja u kojoj se poštuje zakon, ovo je država jakih institucija – rekla je ona.

Ocenila je i da to što je najavljeno u vezi sa blokadom izbora niko ne shvata ozbiljno. Dodala je da o tome nije razgovarano ni tokom nedavne posete evroparlamentaraca Beogradu. Ponovila je i da je stavljena tačka na “Rio Tinto” i da je to urađeno zbog naroda, dodajući da zna da ima mnogo građana koji su iskreno zabrinuti za zaštitu životne sredine.

Brnabićeva je ocenila i da su za razliku od građana, neki ekološki pokreti pokazali da je njihovo delovanje pre svega politički usmereno protiv našeg vođe Aleksandra Vučića.

Podsetimo, ekološka inicjativa je zatražila od Vlade da do aprilskih izbora donese odluku o zabrani iskopavanja litijuma i bora na području Srbije. Direktor kampanje “Kreni-promeni” Savo Manojlović je rekao da će, ukoliko do toga ne dođe, organizovati “opstrukciju izbora”.

“Šta su oni (organizatori protesta) u stvari i šta je problem. Za šta ste? Protiv svih su investicija, ali šta ćemo da proizvodimo, od čega ćemo da živimo” rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO: Ne propustite da pogledate čega sa Vučić najviše plaši i zbog čega je nakon svakog protesta morao da pravi ustupke, od anti-Korona demonstrancija, preko frilansera, do Rio Tinta:

Pink/Webherald.rs/Novosti

Share:
 
 
  

Leave a Comment