(VIDEO) KOVID REVOLUCIJA: Demonstranti preuzeli glavni grad Kanade! EKSPLOZIJE ODJEKUJU GRADOM…

(VIDEO) KOVID REVOLUCIJA: Demonstranti preuzeli glavni grad Kanade! EKSPLOZIJE ODJEKUJU GRADOM…

Latest News

Potivnici Kovid-fašizma nadjaćali snage bezbednosti!

Džim Votson, gradonačelnik Otave, glavnog grada Kanade, proglasio je vanredno stanje kao odgovor na višenedeljne proteste vozača kamiona protiv obaveznog vakcinisanja i kovid restrikcija.

Votson je rekao da je grad „potpuno izvan kontrole“ i da je demonstranata više od policije. Dodao je i da demonstranti predstavljaju pretnju po bezbednost građana. On nije precizirao kakve mere bi mogao da uvede, ali policija je juče objavila da bi akcije mogle da budu rigoroznije od onih do sada, što bi moglo da uključi i hapšenja onih koji pomažu demonstrantima.

– Jasno je da smo brojčano nadjačani i gubimo ovu bitku. Demonstranata je više nego policajaca, grad je potpuno van kontrole i ovo se mora preokrenuti. Moramo da vratimo naš grad – rekao je Votson za Si-En-En, i dodao da proglašavanje vanrednog stanja reflektuje ozbiljnu opasnost i pretnju po bezbednost građana zbog protesta i naglašava potrebu za podrškom pravosudnog sistema i ostalih nivoa vlasti.

Gradom odjekuju eksplozije

U Otavi se i danju i noću čuju sirene automobila i teških kamiona, ali odjekuju i eksplozije pirotehničkih sredstava, mada su organizatori protesta juče obustavili trubljenje sirenama kao gest dobre volje. Premijer Trudo je u pisanoj izjavi poručio da kanadska vlada zasad ne planira da pošalje vojsku da prekine protest. Istovremeno, kanadska policija je podigla optužnice protiv četiri osobe za govor mržnje, a u saradnji s američkim FBI istražuje pretnje protiv javnih ličnosti.

Kanadski mediji podsećaju da u zemlji danima traju protesti kamiondžija i drugih nezadovoljnih građana koji su nazvani „Konvoj slobode“. Nastali su zbog kovid mera koje uključuju i obaveznu vakcinaciju i karantin za kamiondžije koji prelaze granicu sa SAD. Neki čak žele da premijer Džastin Trudo bude sklonjen sa vlasti.

Demonstranti stoga danima blokiraju grad svojim vozilima i šatorima, ali s druge strane, mnogi građani Otave izrazili su nezadovoljstvo protestima. Žale se na kamione koji ometaju saobraćaj. Policija je saopštila da je zabrinuta jer je konvoj privukao krajnje desne i ekstremističke delove društva. Pritužbe se kreću od kamiona koji rade u praznom hodu i ometanja saobraćaja, preko „improvizovanih drvenih konstrukcija u gradskim parkovima“, do gubitka prihoda i straha od uznemiravanja, pa čak i nasilja.

Objava vanrednog stanja je najnoviji u nizu pokušaja gradskih vlasti da stvore pritisak na demonstrante, ali i dalje nije jasno kako će sve završiti. Što se tiče organizatora, oni su obećali miran protest uz poštovanje zakona, ali poručuju da će „ostati koliko god bude potrebno“.

Demonstranti su paralisali centar Otave prethodnih devet dana, a neki od njih nose zastave Konfederacije ili nacističke zastave, dok drugi kažu da žele da vide leđa aktuelnoj vladi premijera Džastina Trudoa, koji je na početku protesta evakuisan iz Otave i sada se, kako javljaju neki američki mediji, nalazi na tajnoj lokaciji u SAD.

BONUS VIDEO: Otkrivamo koga je od stranaka Vučić kupio u 2022. godini i koja mu je taktika za izbore:

Alo

Share:
 
 
  

Leave a Comment